В ГУР радять мешканцям Криму триматися подалі від військових обʼєктів окупантів / фото УНІАН

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов порадив мешканцям тимчасово окупованого Криму триматися якомога далі від військових обʼєктів окупантів, російських загарбників та ворожої техніки на півострові. 

Як зазначив Юсов в ефірі телеканалу FREEДОМ, українська розвідка має навіть більше інформації про те, що відбувається на окупованих територіях, ніж Кремль.

"Що стосується питань безпеки в Криму, поки там є окупанти, поки їхня зброя та особовий склад переміщуються по Криму з метою вбивати наших захисників і мирних людей, жителям Криму краще уникати перебування в безпосередній близькості від військових об’єктів, рашистів, від техніки, від воєнних злочинців, від окупаційної адміністрації. Безумовно, краще триматися якомога далі. Зараз, дійсно, йде важлива фаза. Є звернення щодо збору даних, які будуть і далі допомагати нам для відновлення нашої незалежності. Кожен житель тимчасово окупованої території, кожен кримчанин може передати цю важливу інформацію, яка наближає нашу перемогу і поразку рашистів", – додав представник ГУР.

Юсов також зазначив, що багато російських компаній вже вивозять цінні активи й документи з окупованого Криму або просто спалюють їх. Окупаційне керівництво і бізнес окупантів "розуміє, що можуть бути проблеми".

Ситуація в окупованому Криму

Через підрив російськими окупантами греблі Каховської ГЕС в тимчасово окупованому Криму виникли серйозні проблеми з водопостачанням. За даними Центру національного спротиву, росіяни не знають, як забезпечити окупований півострів прісною водою.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що через російський теракт на Каховській ГЕС Крим буде без води найближчі пʼять-десять років. Він наголосив, що повернути воду на півострів можна лише після відбудови зруйнованої окупантами дамби.

Водночас партизанський рух "Атеш" повідомляє, що з півночі окупованого Криму масово їдуть колаборанти та росіяни. Зокрема, частина так званої "адміністрації" поїхала з Армянська вглиб півострова. 

Вас також можуть зацікавити новини: