Степан Полторак / REUTERS

Міністр оборони Степан Полторак заявляє, що Україна до кінця поточного року має завершити розробку протикорабельної ракети.

Читайте такожМіноборони планує збільшити закупівлю нового озброєння - Полторак

Про це голова українського оборонного відомства сказав у Брюсселі за підсумками свого візиту до штаб-квартири НАТО для участі в робочій зустрічі на рівні міністрів оборони країн-членів Альянсу.

Відео дня

Він сказав, що тема можливості виробництва Україною власних ракет не обговорювалася з членами Альянсу.

"Ми працюємо сьогодні над тими можливостями, які у нас є. Ми розробляємо протикорабельну ракету, її розробка в цьому році має бути завершена. Вона буде як морського базування, так і сухопутного. Вона буде мобільна і вона буде достатньо ефективною для того, щоби зберегти морське узбережжя і забезпечити наші інтереси в Чорному морі", - наголосив він.

Також він сказав, що Україна наразі багато над чим працює.

"Державне оборонне замовлення на 2019 рік є дуже, на мій погляд, оптимістичним, тому що ми почали приймати на озброєння те, чого раніше у нас не було. Непросто модернізувати, але і почали приймати нове озброєння, високотехнологічне, дуже ефективне озброєння і Державне оборонне замовлення в 2019 році передбачає до 20 таких зразків прийняття на озброєння Збройних сил України. Це є дуже добрим знаком того, що наш військово-промисловий комплекс починає працювати дуже ефективно", - додав він.