З наступного року «Нептун» може увійти до державного оборонного замовлення / фото facebook.com/szgurets

Міністр оборони України Степан Полторак висловив сподівання, що до кінця року завершаться державні випробування комплексу «Нептун» з крилатими ракетами і він буде прийнятий на озброєння Збройних сил України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив журналістам у Харкові.

Читайте такожАнонсовано наказ про прийняття на озброєння ЗСУ ракетного комплексу "Вільха-Р"

Відео дня

«Ми буквально два тижні тому завершили державне випробування «Вільхи-Р», через два місяці ми маємо провести державне випробування системи залпового вогню і боєприпаса до нього «Вільха-М». До кінця року ми маємо завершити державне випробування ракетного комплексу «Нептун» і він буде прийнятий на озброєння», - заявив він.

Полторак висловив сподівання, що з наступного року «Нептун» увійде до державного оборонного замовлення. «Ми замовимо перші комплекси для ЗСУ», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, на початку грудня 2018 року українські військові успішно випробували вітчизняну нову крилату ракету «Нептун». Завершення розробки і початок випробувань комплексу крилатих ракет наземного базування для ураження морських берегових цілей за проектом «Нептун» заплановано на 2019 рік.

5 квітня в Одеській області пройшли успішні випробування крилатої ракети «Нептун» в умовах протидії РФ засобами радіоелектронної боротьби.

27 травня на одному з військових полігонів на Одещині відбулись чергові вогневі випробування ракетного комплексу РК-360МЦ "Нептун".