Дональд Трамп і Реджеп Таїп Ердоган / REUTERS

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган особисто заявив президенту США Дональду Трампу, що не відмовиться від російських комплексів С-400 і буде шукати інші варіанти в разі відмови поставити винищувачі F-35.

Про це у вівторок, 19 листопада, передає Reuters.

Виступаючи перед прихильниками з Партії справедливості і розвитку, турецький лідер розповів про свою розмову з американським колегою. За його словами, якщо Сполучені Штати збережуть свою безкомпромісну позицію щодо питання постачання винищувачів F-35, то Туреччині доведеться шукати альтернативи для задоволення своїх потреб в обороні.

Відео дня

Читайте такожСША Єгипту пригрозили санкціями за покупку російських Су-35 - ЗМІ

Раніше стало відомо, що американські компанії Lockheed Martin і Pratt & Whitney досягли «вражаючого прогресу» у пошуку альтернативних постачальників вироблених в Туреччині компонентів F-35.

13 листопада повідомлялося, що Трамп запропонував Туреччині торговельну угоду на 100 мільярдів доларів і вирішення питання з санкціями через покупку російських зенітних ракетних систем. В обмін на це Анкара повинна переглянути свою політику в Сирії, а також вирішити питання по C-400 на користь США.