Британія може відмовитися від танків / фото The Times

Військове керівництво розглядає можливість позбавлення армії танків з метою зробити пріоритетною стійкість у протистоянні загрозам у кіберпросторі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на британську газету The Times.

Зазначається, що подібні дискусії розпочалися на тлі повідомлень, що витрати на модернізацію 227 танків Challenger 2 і 366 бойових машин піхоти Warrior різко зросли.

Відео дня

Минулого року міністерство оборони Британії заявило, що кіберпотужності, космічні та інші технології повинні отримати більше інвестицій.

"Ми знаємо, що необхідно прийняти ряд сміливих рішень, щоб належним чином захистити британську систему безпеки і збалансувати оборонні інтереси, щоб протистояти новим загрозам, з якими ми стикаємося" – сказали у відомстві.

Як виникла ідея відмовитись від танків

Видання зазначає, що ідея утилізувати ряд танків була висунута високопоставленими членами армії США і НАТО.

Читайте такожСША домагаються від Індії відмови від великих покупок російського озброєнняОбговорення відмови від танків - частина огляду уряду, пов'язаного з питаннями зовнішньої політики, оборони і безпеки, який повинен завершитися в листопаді.

Також Британія все ще залишає за собою можливість модернізувати Challenger 2 або купити у Німеччини танк Leopard 2. Водночас країна з'ясовує думку партнерів по НАТО за пропозицією про відмову від важкої бронетехніки.

Чим планують замінити танки

Повідомляється, що відповідно до нової пропозиції, Британія зосередиться на лідерстві в штурмовій авіації і запропонує своїм союзникам 50 вертольотів Apache, а також важкі вертольоти-заправники і вертольоти-розвідники.

Challenger 2 є основним бойовим танком британської армії - він заснований на танку Challenger 1, який служив у війні в Перській затоці і на Балканах.