На думку експерта, американські БМП Bradley набагато ефективніші на полі бою, ніж танки Leopard / фото Фейсбук 47-ї ОМБр

Військовий аналітик Сергій Згурець заявив, що динаміка постачання бронетехніки від партнерів залишається дуже повільною.

"Вся бронетехніка від наших партнерів постачається до України з великою затримкою. Хоча окремі країни залишаються лідерами у питанні забезпечення ЗСУ важкою бронетехнікою. Зокрема, Нідерланди сьогодні залишаться одними із головних постачальників танків Leopard для потреб ЗСУ. Вчора в Іспанії оголосили про постачання 10 танків Leopard, про які було оголошено ще наприкінці минулого року", - сказав він у ефірі Еспресо.

Згурець зазначив, що американські БМП Bradley набагато ефективніші на полі бою, ніж танки Leopard.

Відео дня

"В будь-якому разі динаміка з постачанням бронетехніки для потреб ЗСУ є досить повільною. Нам залишається більше сподіватись на США. Зокрема, щодо постачання Україні БМП Bradley. Саме Bradley дають більше результату, ніж Leopard на полі бою", - пояснив аналітик.

Танки Leopard для України

Іспанія оголосила про виділення нового пакету військової допомоги Україні. До нього увійдуть танки Leopard та боєприпаси. Про це повідомила міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес, пише El Mundo. Відомо, що поставка має відбутися наприкінці червня. 

Зазначається, що така заява пролунала під час засідання Контактної групи з питань оборони України ("Рамштайн-22"). Міністр також наголосила на важливих зусиллях, яких Іспанія вже докладає, і особливо відзначила підготовку українських солдатів.

Вас також можуть зацікавити новини: