Україна, можливо, отримає ATACMS / фото US Army

Україна може незабаром отримати від США далекобійні ракети ATACMS, проте не відкидається, що вони вже надійшли на озброєння ЗСУ.

Про це в ефірі проекту "FreeДом" заявив військовий експерт Олег Жданов. 

"У США, на мій погляд, є свій сценарій ведення цієї війни. І кожному озброєнню вони відводять конкретний період - так було з артилерією, з бронетехнікою, з РСЗВ, так буде і з ракетами ATACMS. Тільки чим могутніша зброя, тим більше розмов у політикумі - надаємо чи ні. Полеміка вже виходить на рівень Джо Байдена", - говорить він.

За словами військового експерта, цей час скоро настане, і в який-небудь контрнаступальної операції ми побачимо їхнє застосування.

Чисто теоритично, можливий варіант, зазначив Жданов, що ракети вже в Україні. "Можливо, ракетна дуель вже потихеньку починається", - підсумував він.

Раніше президент США Джо Байден оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на 600 мільйонів доларів. Він включає надання додаткових боєприпасів для артилерійських ракетних систем HIMARS. Зазначимо, які саме боєприпаси будуть надані - не повідомляється. Протягом декількох місяців ЗСУ запитували далекобійні ракети ATACMS, призначені для знищення об'єктів на відстані до 300 кілометрів.

Вас також можуть зацікавити новини: