РСЗВ HIMARS змінюють хід війни в Україні / фото Генштаб

Для ефективного контрнаступу Збройним силам Україні потрібні далекобійні ракети ATACMS, більше реактивних систем HIMARS, MLRS, танки та авіація.

Таку думку висловив екс-заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Ігор Романенко в інтерв'ю "Обозревателю".

Так, коментуючи передачу Україні керованих снарядів M982 Excalibur, він заявив:

Відео дня

"Excalibur – це дуже добре, але він не вирішить питання, його дальність до 100 км. Нам потрібна дальність в сотні кілометрів... Нехай дадуть нам польські Міг-29, які вони заморозили навесні, нехай дадуть іспанські танки. Нехай знімуть свої заборони, а ми будемо домовлятися з країнами. Зміни повинні відбутися у них в голові".

"Ленд-ліз могли зробити ще вчора, але він гальмується через неприйняття відповідного політичного рішення", – додав Романенко.

На думку генерала, Україна потребує відповідної допомоги, щоб діяти на оперативному рівні і оточити той же Херсон:

"Яка – ми сформулювали. Вони це знають, вони бачать нашу ефективність, тому треба рішуче допомогти нам озброєннями в цьому питанні".

Нагадаємо, представники української влади вже неодноразово зверталися до міжнародних партнерів, зокрема Сполучених Штатів Америки, з приводу необхідності отримання Україною ракет ATACMS, які призначені для знищення певних об'єктів на відстані до 300 кілометрів.

Вас також можуть зацікавити новини: