Typhon у США вкрай обмежена кількість / фото U.S.Army

Для України важливим залишається - відігнати російських окупантів подалі. У цьому питанні могли б допомогти ракети RIM-174 Standard.

Аналітики Defence Express пише, що ракети Standard Missile 6 або SM-6 розроблені на базі RIM-156 SM-2 80-х років. SM-6 ввели в експлуатацію 2013 року.

Зазначається, що ракета може знищувати цілі на дальності до 370 км. При цьому заявлено, що вона може перехоплювати балістичні цілі і відбивати атаки наземних цілей на дальності 460 км. SM-6 використовує модифіковану радіолокаційну головку самонаведення від AIM-120 зі збільшеним удвічі радаром, яка підтримує режим наведення на перешкоду.

Відео дня

Крім того, можливе загоризонтне ураження цілей завдяки отриманню цілевказівок від віддалених РЛС. Головна проблема - це корабельна ракета, призначена для ракетних есмінців і крейсерів із системою Aegis.

Хоча і це питання вже вирішили, адже ці ракети можна запускати за допомогою Typhon, який є колісним пусковими з корабельними універсальними шахтами. Його призначення ширше, бо він може запускати крилаті ракети Tomahawk.

Щоправда Typhon у США вкрай обмежена кількість, відомо про дві розгорнуті Multi-Domain Task Forces, до складу яких входить по одній батареї Typhon. Кожна батарея складається з однієї машини управління, чотирьох пускових і машин забезпечення.

Якщо ЗСУ отримають ці установки, то навіть два таких комплекси в глибокому тилу в мінімально можливому складі зможуть прикрити всю окуповану територію України.

Ракети SM-6 на озброєнні армії США - останні новини

Оборонний бюджет США на 2023 рік передбачав закупівлю боєприпасів різних типів, зокрема 1700 балістичних ракет MGM-140 Army Tactical Missile System, установки HIMARS, ПЗРК Javelin, а також 1 500 багатоцільових ракет SM-6.

24 вересня 2023 року стало відомо, що американські військові спільно зі збройними силами Данії провели навчання в районі острова Борнхольм у Балтійському морі, а для прикриття з повітря використовували "модульну пускову установку" під зенітні ракети SM-6.

Вас також можуть зацікавити новини: