Туреччина створить військову базу в Лівії \ Wikipedia

Туреччина, Катар і Уряд національної згоди (УНС) Лівії підписали угоду про створення турецької військово-морської бази в лівійському місті Місурата.

Читайте такожТуреччина успешно віпробувала Першу протікорабельну ракету Згідно з домовленістю, в Місураті буде створено тристоронній військовий координаційний центр, передає kommersant з посиланням на телеканал «Аль-Арабія».

«Крім того, сторони домовилися про відправку катарських військових радників до Лівії для навчання лівійських військових, а також про надання Лівії місць в турецьких і катарських військових училищах», - сказано в повідомленні «Аль-Арабії». Угода була ухвалена для «підвищення боєздатності військових підрозділів, що підкоряються УНС».

Відео дня

Що відбувається в Лівії:

  • У понеділок, 17 серпня, в Тріполі відбулася зустріч міністра національної оборони Туреччини Хулусі Акара і заступника прем'єр-міністра, державного міністра оборони Катару Халіда бен Мухаммед аль-Аттийя з главою УНР Фаїзом Сарраджем.
  • У липні міністр внутрішніх справ УНР Лівії Фатхі Башага повідомив, що Росія планує побудувати базу в Сирті і Джуфра, однак посол Росії в Єгипті Георгій Борисенко заявив, що у Москви таких планів немає.