Ілюстрація \ REUTERS

Бойовики "Талібану" вбили щонайменше 30 афганських солдатів у західній провінції Бадгіс, повідомила місцева влада. Таліби атакували два контрольно-пропускних пункти та захопили один із них. Це стало першою атакою руху після триденного перемир'я.

Читайте такожБойовики "Талібану" вбили 43 поліцейських і військових в Афганістані - ЗМІ

Атака почалась пізно ввечері 19 червня та тривала до ранку наступного дня, передає "Німецька хвиля". "Велика кількість талібів напала з кількох напрямків. Після годин важких боїв 30 афганських військових були вбиті, і таліби захопили базу", - заявив голова ради провінції Абдул Азіз Бек. За його словами, серед талібів також були жертви, але він не назвав їхню кількість.

Відео дня

Він також відзначив, що протягом ночі в інших районах провінції було вбито 15 бійців "Талібану". Таліби готували атаки та проводили розвідку під час дії перемир'я, відзначив він. 

У свою чергу, речник поліції провінції додав, що таліби вбили ще чотирьох афганських солдатів в окремих атаках на військові баз. Представники "Талібану" поки не прокоментували атаку.

З 12 червня афганська влада оголосила перемир'я тривалістю 10 днів, проте таліби заявляли лише про триденне припинення вогню на період свята розговіння по завершенні священного для мусульман місяця Рамадан.