Поліція Нью-Йорка заарештувала десятки людей в ході триваючих другий день акцій протесту, пов'язаних із загибеллю афроамериканця Еріка Гарнера при його затримання поліцією.

Читайте такожВ Арізоні поліцейський застрелив чорношкірого, що потягнувся до кишені за таблетками

Відео дня

За даними газети New York Times, в четвер увечері на вулиці мегаполісу для участі в маніфестаціях вийшли тисячі людей. У Брукліні була влаштована "лежача" акція: протестувальники лежали поруч з муляжами трун з прізвищами жертв поліцейського насильства, повідомляє РИА Новости.

"Ми збираємося очистити цю територію, люди будуть йти в наручниках", - цитує газета New York Time висловлювання офіцера поліції на адресу групи демонстрантів. У відповідь з натовпу почулися несхвальні вигуки, зокрема демонстранти задавали питання: "Ви підтримуєте поліцейського, який убив Еріка Гарнера?"

У ході протестів кілька разів перекривали рух по Манхеттенському і Бруклінському мосту, що зв'язує райони Бруклін і Манхеттен. На площі Таймс-Сквер маніфестанти стоять поруч з поліцейськими загородженнями і виспівують гасло: "NYPD (поліція Нью-Йорка) - ККК (ку-клукс-клан), скільки дітей ти вбила сьогодні?" Саме на Таймс-Сквер в ніч на п'ятницю були затримані кілька людей.

За даними видання, щонайменше 24 людини були затримані після зіткнення з поліцією на 42-й вулиці. Правоохоронці також затримали десятки демонстрантів, які зібралися біля поромної переправи Стейтен-Айленд Феррі, де відбуваються регулярні рейси між районами Нью-Йорка - Манхеттеном і Стейтен-Айленд.