Білорусь знімає обмеження на роботу посольства США в Мінську / Facebook - Міністерство закордонних справ Республіки Білорусь

Глава МЗС Білорусі Володимир Макей офіційно поінформував американську сторону про скасування обмежень на кількість співробітників Посольства США в Мінську, які діяли з 2008 року.

Читайте такожЗМІ з'єднання ясували, хто стоїть за поставками російського вугілля в Україну через Білорусь

Як повідомляє прес-служба МЗС Білорусі, 4 березня Макей провів зустріч з американською делегацією на чолі із заступником помічника Держсекретаря США Джорджем Кентом.

Відео дня

В ході зустрічі білоруська сторона висловила сподівання на те, що зняття обмежень буде сприяти подальшій нормалізації відносин між Мінськом і Вашингтоном.

Сторони також обговорили актуальний стан білорусько-американських відносин і обмінялися думками з актуальних питань міжнародного порядку денного.

У березні 2008 року дипломатичний штат посольства США в Мінську був скорочений з 35 до 5 осіб. Так Мінськ відреагував на економічні санкції США, запроваджені через порушення прав людини в Білорусі.

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляє, що більшість громадян його країни виступають проти об'єднання з Росією.