Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп просив екс-голову апарату Білого дому Джона Келлі звільнити членів своєї сім'ї із адміністрації — дочку Іванку Трамп і її чоловіка Джареда Кушнера.

Про це пише газета The New York Times з посиланням на книгу журналіста Вікі Уорда «Кушнер. Inc. Жадібність. Амбіції. Корупція».

Читайте також"З Росією змови немає": Трамп відреагував на рішення суду стосовно Манафорта

Відео дня

Відзначається, що Трамп завжди сумнівався щодо правильності роботи його дітей адміністрації. Коли він найняв Джона Келлі на пост глави апарату Білого дому, американський президент поставив перед ним завдання: «позбавтеся від моїх дітей, поверніть їх у Нью-Йорк», повідомляє NYT. Трамп часто скаржився, що Іванка і Джаред «не знають правила гри» і винні в появі негативних матеріалів у ЗМІ.

Після цього Келлі попередив главу держави, що звільнити їх буде важко, проте він і Трамп прийшли до того, що зроблять життя двох досить складним для того, щоб вони самі попросили звільнення.

Однак Джаред і Іванка пережили важкі часи і дочекалися звільнення Келлі в грудні 2018 року, говориться в книзі. Після його відходу пара стала ще більш впевненою в адміністрації Трампа, йдеться в матеріалі.