В Японії оголосили назву нової епохи / Ілюстрація REUTERS

В Японії оголосили назву нової епохи, яка розпочнеться 1 травня зі вступом на престол нового імператора - наслідного принца Нарухіто.

Читайте такожСезон цвітіння сакури в Токіо досягнув апогею (фоторепортаж)

Нова епоха матиме назву «Рейва» («Порядок і гармонія»), повідомляє японський телеканал NHK.

Відео дня

Генеральний секретар кабінету міністрів Есіхіде Суга назвав представникам ЗМІ назву епохи і продемонстрував, якими ієрогліфами вона записується, невдовзі до опівдня в понеділок.

Він пояснив, що назву взято з найстарішої з існуючих антологій японської поезії «Манйосю», імовірно складеної в період з VII - по кінець VIII століття.

Також повідомляється, що люди по всій Японії ведуть відлік днів, що залишилися до особливого моменту в історії країни, - зречення імператора від престолу, після якого почнеться нова ера, відкриваючи нову сторінку унікального японського календаря.

85-річний імператор Японії Акіхіто піде з престолу 30 квітня у зв'язку з похилим віком. У 1989 році було проголошено правління нового імператора і настала епоха Хейсей, що означає «досягнення миру».

Після вступу на престол принца-наступника Нарухіто почнеться нова епоха в історії Японії.

Назви епох називаються по-японськи «генго». Ця традиція веде своє походження з Китаю, тому кожна назва складається зі сприятливих китайських ієрогліфів.

Раніше назви епох змінювалися після зміни імператора, серйозного лиха або у зв‘язку з якимось сприятливим випадком, однак з початком епохи Мейдзі в 1868 році введено систему «один імператор - одна епоха».

Таку систему було узаконено в 1979 році, коли було ухвалено закон про те, щоб уряд давав назву нової епохи лише після вступу на трон нового імператора.