Джефф Безос і Маккензі Безос / REUTERS

Найбагатша людина світу, засновник компанії Amazon Джефф Безос офіційно розлучився з дружиною Маккензі.

Після розподілу майна вона отримає чверть їхньої спільної частки Amazon вартістю понад 35 мільярдів доларів, передає Громадське.

Маккензі Безос повідомила у Twitter про завершення процесу розірвання шлюбу, а також розповіла, що відмовилася від акцій газети Washington Post та аерокосмічної компанії Blue Origin на користь чоловіка. Отримає вона чверть спільних з Безосом акцій Amazon - частку у 4% від загальної капіталізації компанії.

Відео дня

Читайте такожForbes назвав найбагатшу людину на Землі

Як зазначає Bloomberg, частка, яку забрала Маккензі Безос, складає 35,7 мільярда доларів.

За даними Forbes, екс-дружина Безоса офіційно отримає ці гроші на початку червня 2019 року. Після цього вона стане третьою найбагатшою жінкою в світі після спадкоємиці косметичної компанії LʼOreal Франсуази Беттанкур-Мейер (52,9 мільярда доларів) та доньки засновника Walmart Эліс Волтон (45 мільярдів доларів).

Маккензі Безос зазначила, що рада завершенню розлучення, процес якого пройшов «при взаємній підтримці». Джефф Безос подякував колишній дружині за доброту та підтримку.

Як повідомляв УНІАН, у січні Джефф Безос, засновник і генеральний директор інтернет-компанії Amazon, заявив про розлучення зі своєю дружиною-письменницею Маккензі після 25 років шлюбу.