"Представник ДНР" знаходиться під вартою в одній з комун в окрузі Екс-ан-Прованс / УНІАН

Главу так званого представництва ДНР у Марселі Юбера Файяра поміщено під варту у Франції за сутенерство.

Про це повідомило 10 квітня російське агентство "РИА Новости" з посиланням на джерела.

Читайте такожСБУ затримала інтернет-пропагандистку, яка закликала до створення "Запорізької народної республіки"

Відео дня

За даними агентства, Юбер деякий час тому втратив роботу і був обмежений фінансово. Він зустрів жінку з України, яка запропонувала позичити йому певну суму.

На ранок після передання грошей у будинок Файяра прибула поліція, вилучила гроші і затримала "представника ДНР" за сутенерство. Співрозмовник агентства розповів, що наразі Файяр перебуває під вартою в одній із комун в окрузі Екс-ан-Прованс. Стільниковий телефон Файяра недоступний.

25 вересня 2017 року в Марселі відкрили "представницький центр ДНР". Його зареєстровано у статусі громадського об'єднання відповідно до закону 1901 року, який не потребує попереднього дозволу. 27 вересня СБУ заявила, що на церемонії відкриття були присутні "маргінальні французькі політики, яких фінансує Кремль".

Прокурор Франції висунув вимогу скасувати державну реєстрацію асоціації "Офіційний репрезентативний центр ДНР у Франції". Суд французького міста Екс-ан-Прованс вирішив не закривати так званого "представництва ДНР" у Марселі, повідомляв 6 вересня 2018 року посол України у Франції Олег Шамшур.