Дональд Трамп / REUTERS

Президент Дональд Трамп повідомив, що США відправлять на Близький Схід 1,5 тисячі військових.

Як повідомляє РБК з посиланням на Reuters, збільшення кількості військових на Близькому Сході дозволить захистити тих військових, які вже знаходяться в регіоні, додав Трамп.

"Ми хочемо отримати захист", - сказав президент США, пише The Hill.

Відео дня

Про те, що адміністрація Трампа може відправити на Близький Схід нових військових, Reuters і Associated Press писали з посиланням на джерела 23 травня. При цьому, співрозмовники AP стверджували, що мова йде про 10 тис. військовослужбовців.

Пізніше виконувач обов'язків глави Пентагону Патрік Шенахан заявив, що влада вивчає можливість відправки додаткових військ. Він спростував дані про 10 тис. солдатів, але не назвав кількість військових, яких відправлять на Близький Схід.

Читайте такожBusiness Insider: США буде нелегко перемогти у війні з Іраном

У 2018 року США вийшли з ядерного угоди з Іраном і ввели проти Тегерана санкції. Через рік Іран відмовився виконати ряд зобов'язань щодо ядерної угоді. Джерело агентства ISNA говорив, що влада готується відновити збагачення урану і виробництво "важкої води".

США в травні вже відправили на Близький Схід авіаносець "Авраам Лінкольн", а також додаткову групу бомбардувальників "через серйозну загрозу" від іранської армії. Джерела Reuters також заявили про плани Вашингтона направити в регіон додаткові зенітні ракетні комплекси Patriot.

Командувач ВКЗ іранського Корпусу вартових ісламської революції Амір Алі Хаджізаде, коментуючи перекидання авіаносця, заявив, що Іран "вдарить в голову" США, якщо американці "зроблять хід".

Трамп же казав, що готовий до переговорів з Іраном, якщо Тегеран піде на діалог. У випадку агресії з боку Ісламської Республіки, американська сторона відповість з "великою силою", додав він.