Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп вимагає від Ірану "ніколи більше не погрожувати Сполученими Штатами".

Про це Дональд Трамп написав на своїй сторінці в Twitter.

"Якщо Іран хоче війни, то це буде офіційний кінець Ірану. Ніколи більше не погрожуйте США", - написав президент.

Відео дня

Раніше голова підрозділу повітряних сил Корпусу вартових ісламської революції Аміралі Хаджизаде заявив, що присутність американських військових у Перській затоці не є загрозою для Тегерана. "Якщо (американці - УНІАН) зроблять крок, ми вразимо їх прямо в голову", - зазначив він.

Читайте такожWashington Post: США й Іран опинилися за крок до війни

Раніше у відповідь на загострення конфлікту між Вашингтоном і Тегераном США відправили в регіон авіаносну ударну групу на чолі з авіаносцем "Авраам Лінкольн" і групу бомбардувальників B-52. Пізніше було ухвалено рішення долучити ще й сили десантно-вертолітного корабля "Арлінгтон" і батареї зенітно-ракетного комплексу Patriot.

Конфлікт між Тегераном і Вашингтоном загострився після того, як Іран відмовився від виконання частини зобов'язань в рамках ядерної угоди. Раніше США вийшли з цієї угоди в односторонньому порядку та запровадили санкції проти нафтового й банківського секторів іранської економіки.

У відповідь на нинішні дії Тегерана Вашингтон оголосив також про запровадження санкцій проти металургійної та гірничодобувної галузей Ірану.