Білий дім офіційно заборонив дипустановам США ЛГБТ-прапори / фото УНІАН

Білий дім офіційно заборонив дипломатичним установам США у світі вивішувати прапори на підтримку ЛГБТ, проте дипустанови «повстають» проти цього рішення, розміщуючи райдужні символи не на флагштоку, а в інших місцях.

Про це повідомляє BBC.

Читайте такожУ цьогорічному Марші рівності у Києві планують взяти участь близько 10 тисяч чоловік

Відео дня

У цьому році Білий дім заборонив розміщати на флагштоку прапори ЛГБТ без дозволу Держдепу, але департамент поки не видав жодного дозволу — відомо про щонайменше чотири запити — від посольств США в Ізраїлі, Німеччині, Бразилії та Латвії.

Водночас працівники філії посольства США в Тель-Авіві розмалювали у райдужні кольори саму будівлю на честь прайду, який відбувся в країні 14 червня.

Дипломатична установа США в Тель-Авіві, Ізраїль / фото Посольство США в Єрусалимі

Один із дипломатів анонімно розповів, що після заборони від Білого дому серед дипломатичних місій США розпочалося «повстання».

Дипустанови США в Сеулі та індійському місті Ченнаї вивішували прапори ЛГБ на своїх фасадах замість офіційних флагштоків. 

Намалювали райдужний прапор і дипломати посольства США в Осло. Проте така ідея не сподобалась норвезькому пастору Ян-Ааге Торпу, який зазначив, що райдужний прапор затьмарив зірки та смуги.

Працівники американського посольства в столиці Монголії Улан-Баторі розмалювали у прапор ЛГБТ перила, а посол США в Непалі Ренді Беррі написав у Twitter, що він святкує місяць прайду, а також підтвердив «прихильність США до захисту прав людини для всіх».