REUTERS

Всі співробітники правоохоронних органів Киргизстану виїхали з села Кой-Таш, в якому знаходиться резиденція колишнього президента країни Алмазбека Атамбаєва.

Влада прийняла це рішення для зниження рівня конфронтації, передає dw.com.

"Ми сподіваємося, що прихильники Атамбаєва виконають свої обіцянки і відпустять утримуваних в будинку Атамбаєва співробітників спецназу вранці", - заявив заступник голови МВС Киргизстану Курсан Асанов.

Читайте такожСпроба затримання екс-президента Киргизстану (фоторепортаж)

Силовики покинули Кой-Таш приблизно о 3:30 ночі за місцевим часом, пише kloop.kg. В цей же час з дороги, яка веде до резиденції колишнього президента, почали знімати оточення.

Спецназ ДКНБ не зміг затримати Атамбаєва в його резиденції в селі Кой-Таш, поблизу Бішкека.

Прихильники колишнього президента захопили шістьох спецназівців після двох спроб штурму резиденції. Вони готові звільнити їх вранці, якщо влада відновлять в селі Кой-Таш електрику, телефонний зв'язок та інтернет.

На одному з оприлюднених відео показано, що силовики знаходяться під наглядом в будинку Атамбаєва.

Відео: Anna Timofeenko

Атамбаєв в ніч на четвер виступив в ефірі телеканалу "Апрель", що належить йому. Він закликав владу країни відмовитися від силового впливу, вказавши що під час штурму постраждали невинні мирні люди.

За словами Атамбаєва, він кілька разів пропонував дати письмові свідчення і відповісти на питання через ЗМІ, однак йому в цьому було відмовлено. "На жаль, влада не прислухалася до моїх закликів увійти в правове поле", - сказав екс-президент.

Під час штурму загинув 22-річний спецназівець. Держкомітет Нацбезпеки країни звинуватив в його загибелі прихильників Атамбаєва - за версією спецслужб, причиною смерті міг бути постріл із снайперської гвинтівки. За останніми даними МОЗ країни, у сутичках постраждали 45 осіб, більшість надійшли в реанімацію з вогнепальними пораненнями.