Похід на Москву прихильників шамана завершився / фото Beata Bubenets, Радіо Свобода

Загін якутського шамана Олександра Габишева, що продовжив після його затримання похід в Москву, в середу, 25 вересня, оголосив про розпуск і завершення походу.

Про це Сибір.Реалії повідомив один з колишніх учасників загону Віктор Єгоров.

Читайте такожШаман прийде, порядок наведе (рос.)

Відео дня

За його словами, у вівторок ввечері до табору загону приїхала група невідомих у штатському і відвезла кількох членів загону у відділення поліції найближчого міста Слюдянка. У поліції їм заявили, що якщо загін не буде розпущено, їх звинуватять у тероризмі, а табір буде взято штурмом у середу після 7 ранку за іркутським часом. Учасники загону вважають, що з ними "розмовляли" співробітники федеральної служби безпеки. У підсумку учасники загону прийняли рішення про розпуск групи і припинення походу. Однак згідно з офіційною версією, про розпуск загону телефоном попросив сам Габишев, повідомив Єгоров.

Заступник начальника відділу міністерства внутрішніх справ в Слюдянскому районі Олександр Огірків підтвердив редакції Сибір.Реалії затримання членів загону у вівторок, повідомивши, що вони були відпущені після складання протоколів за статтею 12.29 Кодексу адміністративних порушень за порушення правил дорожнього руху пішоходом. Інформацію про погрози звинувачення в тероризмі і штурму табору Огірків відмовився підтвердити, порадивши звернутися до прес-служби обласного МВС. Начальник прес-служби МВС в Іркутській області Герман Струглін за жодним телефоном не відповів.