REUTERS

Кім Чен Чхоль повинен був 23 травня сісти на літак до Москви, щоб потім вирушити в Пекін, а потім — у Пхеньян. Але його не виявилося в списку пасажирів. У Пекін, за інформацією південнокорейських ЗМІ, брат лідера КНДР також не прибував, повідомляє Новая газета.

За інформацією BBC, Кім Чен Чхоль не перший раз виїжджає за кордон, щоб відвідати концерт Еріка Клептона. Раніше він відвідував виступи артиста в Німеччині та Сінгапурі.

У той же час у прес-службі Скотленд-Ярду заявили, що поліція "не починала розслідування" за фактом ймовірного зникнення старшого брата лідера КНДР, повідомляє ТАСС.

Відео дня

"Нам не надходило заяви про зникнення людини з таким ім'ям, - заявив офіційний представник столичної поліції. - Отже, зусилля з її розшуку не робилися".

Читайте такожЗМІ: брат лідера КНДР помічений на концерті Еріка Клептона в Лондоні

Зазначимо, що Кім Чен Чхоль є старшим братом Кім Чен Ина. Він не успадкував владу в Північній Кореї, оскільки перебував у немилості батька за спробу потрапити в японський Діснейленд за підробленим паспортом.

Чинний північнокорейський лідер Кім Чен Ин прославився граничною жорстокістю по відношенню до своїх родичів і колег в уряді. 13 травня південнокорейські ЗМІ повідомили про розстріл міністра оборони КНДР Хен Чен Чхоля за те, що той заснув під час наради.

У грудні 2013 року стало відомо, що Кім Чен Ин наказав стратити свого дядька Чан Тсон Тхека.