Ілюстрація / REUTERS

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган наказав турецькій береговій охороні зупиняти біженців, які намагаються перетнути Егейське море та потрапити до країн Євросоюзу.

"За наказом президента ... мігрантам не буде дозволятися перетинати Егейське море, оскільки це небезпечно", - йдеться в повідомленні берегової охорони, розміщеному в Twitter у п'ятницю, 6 березня. Контроль за ситуацією доручений турецькому міністерству внутрішніх справ. Про це пише DW.

Читайте такожУгода Туреччини з ЄС щодо біженців потребує перегляду - Ердоган

Відео дня

Цей захід не свідчить про закриття кордону з турецької сторони. "Принцип невтручання, коли мігранти незаконно хочуть покинути країну" продовжує застосовуватися, йдеться у заяві берегової охорони. Однак через "небезпеку для життя" подорожі морем будуть зупинятися.

Останнім часом значно зросла кількість людей, які намагаються перетнути Егейське море та потрапити з Туреччини до грецьких островів. Це сталося після того, як турецький президент оголосив про відкриття кордонів для мігрантів, які хочуть потрапити до країн Євросоюзу. Повідомлялося, що відтоді щонайменше одна дитина потонула в морі, ще кільком біженцям, за словами турецької сторони, вдалося врятуватися.