REUTERS

Про це заявив прес-секретар Білого дому Джош Ернест, повідомляє Українська правда з посиланням на ABC News.

За його словами, Обама зателефонував президенту міжнародної гуманітарної медичної організації "Лікарі без кордонів" Джоан Лю, щоб попросити вибачення та висловити співчуття через загибель пацієнтів і співробітників організації.

"Коли ми робимо помилку, ми чесні з цього приводу, ми визнаємо це, ми приносимо свої вибачення, де це необхідно, як зробив президент в цьому випадку Ми реалізуємо зміни, які зроблять менш імовірним повтор таких помилок у майбутньому", - заявив Ернест.

Відео дня

Читайте також"Лікарі без кордонів" розповіли про наслідки ударів по клініці в Кундузі

Ернест зазначив, що Обама також зателефонував президентові Афганістану Ашрафу Гані, щоб "висловити співчуття по безневинних жертвах в цьому інциденті".

Раніше УНІАН повідомляв, що у місті Кундуз на півночі Афганістану під час бомбардування був зруйнований госпіталь міжнародної організації «Лікарі без кордонів». 

Президент США Барак Обама пообіцяв провести детальне розслідування обставин авіаудару по шпиталю.

Читайте також"Лікарі без кордонів" вважають удар по клініці в Кундузі військовим злочином

Як повідомив командувач американськими та міжнародними військами в Афганістані генерал Джон Кемпбелл, авіаудар по лікарні в Афганістані, жертвами якого стали 22 людини, був нанесений на прохання афганських військових. За словами Кемпбелла, американські слідчі встановили, що "афганські військові передали, що потрапили під обстріл противника і попросили американців підтримати їх з повітря".