REUTERS

Про це він сказав в інтерв'ю ТАСС.

"Це буде історичний візит, новий початок. На переговорах з моїм другом Володимиром, я вірю, буде відкрито нову сторінку у двосторонніх відносинах. Нашим країнам належить багато зробити разом", - сказав він.

Читайте такожУ Стамбулі відбувся масовий мітинг прихильників діючої влади

Відео дня

Участь Росії дуже важливо для сирійського врегулювання, підкреслив Ердоган.

"Без участі Росії неможливо знайти вирішення сирійської проблеми. Тільки у співпраці з Росією, ми зможемо врегулювати кризу в Сирії", - сказав він.

Раніше УНІАН повідомляв, що президент Росії Володимир Путін в ході зустрічі в Санкт-Петербурзі з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом обговорить питання Сирії, а також відносини між Росією і Туреччиною.

Зустріч глав держав відбудеться 9 серпня у Петербурзі.

Читайте такожРосійський Су-24 збили за наказом екс-прем'єра Туреччини

Відносини між РФ і Туреччиною різко погіршилися після того, як в листопаді 2015 року турецький винищувач збив російський бомбардувальник Су-24, що порушив повітряний простір Туреччини.

Росія тоді ввела стосовно Туреччини економічні санкції. У Кремлі заявили, що Туреччина повинна вибачитися і компенсувати збитки за збитий літак для відновлення діалогу.

29 червня в Кремлі заявили, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган "вибачився перед Путіним за збитий Су-24. У свою чергу, у президента Туреччини підкреслили, що Ердоган у листі до Путіна висловив лише жаль щодо інциденту зі збитим російським Су-24.