Ілюстрація REUTERS

Присяжні визнали винними всіх фігурантів кримінальної справи про вбивство політика Бориса Нємцова, в тому числі передбачуваного кілера Заура Дадаєва, повідомляють "РИА Новости".

Всього на лаві підсудних п'ятеро людей – всі вони, на думку присяжних, винні у співучасті у вбивстві політика.

За вину Дадаєва проголосували десять засідателів, проти – двоє. На думку присяжних, він не заслуговує поблажливості (вісім присяжних виступили проти поблажливості, четверо – за), Анзор Губашев – теж (11 проти поблажливості, один – за).

Відео дня

Читайте такожРосЗМІ опублікували відео із зізнанням Дадаєва у вбивстві Нємцова

Найближчим часом присяжні також винесуть вердикт щодо Анзора і Шадіда Губашевих, Тамерлана Ескерханова і Хамзата Бахаєва. Сторона звинувачення наполягає на тому, що всі підсудні причетні до вбивства Нємцова. Представники потерпілих вважають винними чотирьох з п'яти підсудних. На їхню думку, вина Бахаєва не доведена.

Нагадаємо, що опозиційний політик Борис Нємцов був убитий 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в Москві.

За версією слідства, Бахаєв постачав спільникам інформацію і повинен був надати їм укриття після вбивства, а Ескерханов відстежував маршрути Нємцова. Крім того, слідство припускає, що вбивство Нємцова замовив Руслан Мухудінов. Справа в його відношенні була виділена в окреме провадження.