фото wikipedia.org

Близько трьох тисяч документів про вбивство президента Джона Кеннеді в 1963 році вперше опубліковані в США за розпорядженням президента Дональда Трампа. Матеріали доступні на сайті національних архівів США.

Агентство РИА "Новости" з посиланням на заяву прес-секретаря Білого дому Сари Сандерс повідомляє, що документи щодо вбивства 35-го президента США Джона Кеннеді будуть містити лакуни лише в рідкісних випадках.

Читайте такожТрамп вимагає від мін'юсту і ФБР надати дані про замовників компромату на нього

"Національні архіви поширять додаткові документи з редагуванням тільки в дуже рідкісних випадках, до крайнього терміну 26 квітня 2018 року", - заявила Сандерс.

Вбивство 35-го президента США Джона Кеннеді було скоєно в п'ятницю 22 листопада 1963 року в Далласі (штат Техас) в 12:30 за місцевим часом. Кеннеді був смертельно поранений пострілом з рушниці, коли він разом зі своєю дружиною Жаклін їхав у президентському кортежі по Елм-Стріт.

Як повідомляв УНІАН, раніше Трамп пообіцяв розсекретити документи про вбивство Кеннеді. Закон про публікацію цих матеріалів був підписаний президентом Джоджем Бушем-старшим в 1992 році.