Фото УНИАН

Колишній міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський сьогодні був обраний головою нижньої палати польського парламенту - Сейму.

Як передає кореспондент УНІАН з Польщі, за призначення Сікорського на цю посаду віддали голоси 233 депутати при 220 необхідних для ухвалення рішення.

Проти Сікорського проголосували 143 депутати та 62 утримались від голосування.

Відео дня

Читайте такожСікорський залишить пост міністра закордонних справ Польщі - ЗМІ

”Дякую фракціям, що не висунули іншого кандидата на маршалка (голову Сейму). Дякую тим, хто за мене проголосував та тим, хто ще не повірив у мою кандидатуру. Я хочу здобути довіру діями, а не промовами”, - сказав новопризначений голова головної законодавчої палати польського парламенту.

Він звернув увагу, що поляки найгірше оцінюють діяльність Сейму з усіх державних органів, зазначивши, що це свідчить про те, що гострі дискусії, котрі тут ведуться, не викликають довіру громадян і це треба змінити.

Читайте такожНовим прем'єр-міністром Польщі стала Ева Копач

”Атмосфера конфронтації, яка тут панує не лише не сприяє творенню законів, але теж не додає нам популярності. Це для кожного з нас повинно стати підставою для авторефлексії. Під час кожного свого виступу ми повинні показувати, що знаходимося тут, аби вирішувати, а не створювати проблеми”, - відзначив Сікорський, котрий зауважив, що довіряють Сейму лише 18% поляків.

Як повідомляв УНІАН, 51-річний Сікорський залишив посаду міністра закордонних справ, яку він займав з осені 2007 року, на початку цього тижня після призначення нового Кабінету міністрів, який створюється у зв`язку із призначенням попереднього прем`єра Дональда Туска головою Ради Євросоюзу.