REUTERS

В Іспанії запровадять обов’язкову 14-денну самоізоляцію для всіх осіб, які прибувають з-за кордону.

Як повідомляє іспанське видання El Pais, відповідний наказ схвалило Міністерство охорони здоров'я країни.

Ці вимоги набудуть чинності з 15 травня і діятимуть впродовж усього періоду режиму надзвичайної ситуації, що має завершитися 24 травня. Разом з тим обмеження продовжать застосовувати у разі продовження строку режиму ЧС ще на два тижні.

Відео дня

Читайте такожКоронавірус - карта поширення 12 травня

Видання зазначає, що Іспанія наслідує багато інших європейських країн, що запровадили 14-денну ізоляцію для подорожніх, які в'їжджають на їхні території. Досі в Іспанії дотримання ізоляційного режиму вимагалося лише від громадян, які поверталися з Італії. З п'ятниці, 15 травня, це правило стосуватиметься усіх осіб, які приїжджають з-за кордону. Вони будуть зобов’язані майже весь час перебувати вдома. Виходити на вулицю їм дозволено лише для купівлі найнеобхідніших речей, зокрема харчових продуктів та ліків. Також ці громадяни поза межами дому повинні будуть обов’язково носити маски.

Разом з тим ці обмеження не стоcуватимуться прикордонників, далекобійників, членів екіпажів літаків та медичних працівників під час виконання їхніх обов'язків, якщо вони не контактували з особами, у яких було діагностовано коронавірусну хворобу.