Лукашенко не вийшов до працівників МКЗТ / фото REUTERS

Працівники МЗКТ, яких зібрали на майданчику на території підприємства, повідомляють, що президент не вийшов для спілкування з ними.

Слова працівників передає Telegram-канал «Вибори бачиш?» .

Читайте також"Йому просто личить це робити": учасник протестів в Беларуси рассказал про катування ОМОНівцямі

Відео дня

«Всіх зігнали на майданчик, а він в цеху віщає перед групою людей. Вибрали вранці, я так розумію», - розповідає один з працівників.

«Люди зібралися, чекають. Його ще немає. Майданчик порожній. Кажуть, що вже виступає, але там, де зібрався завод, його немає», - повідомив ще один працівник заводу.

«Якщо народ його обрав, чого він боїться? Навіщо весь цей цирк з охороною, вертольотом і оглядами? Це ж його країна, його люди. Ми виходимо до нього, не боячись, чому він боїться нас, свій народ?» - ставить питання один з працівників МЗКТ.

Тим часом держЗМІ ще о 10.18 розмістили перше повідомлення нібито із зустрічі з працівниками МЗКТ.

«Я знаю, попри те, що деякі бродять. Ну, 150 на якомусь підприємстві, навіть 200 (людей) погоду не роблять, по-перше. По-друге, треба розуміти, що "поганий" Президент тримав зайву чисельність, щоб людей не викидали на вулицю. Виходити потрібно з цього. Хто хоче працювати, хай працює. Не хочуть працювати, що ж, ми їх не змусимо », - передає слова Лукашенка "Агентство телевізійних новин".

Що відбувається у Білорусі: хроніка протестів

  • 9 серпня в Білорусі відбулись президентські вибори.
  • Згідно з офіційними даними ЦВК, Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, його основний опонент Тихановська - 10,1%, інших трьох кандидатів підтримали менше 2%.
  • Тисячі жителів Білорусі, незгодні з підсумками виборів, вийшли на акції протесту, відбулись зіткнення з силовиками. Також із 11 серпня в країні розпочався загальнонаціональний страйк.
  • У перші дні учасників акцій жорстоко розганяв міліцейський спецназ, тисячі людей затримали, багатьох із них під час затримання та в СІЗО сильно били.
  • 14 серпня затриманих почали відпускати.
  • 16 серпня у Мінську відбувся наймасштабніший в історії Білорусі Марш за свободу. На вулиці вийшли сотні тисяч людей.
  • 17 серпня підприємства по всій Білорусі проводять страйк.