У німецькій клініці "Шаріте" розповіли про стан Навального / фото REUTERS

Російський опозиціонер Олексій Навальний знаходиться в медикаментозній комі і підключений до апарату штучної вентиляції легень. 

Його стан як і раніше оцінюють як серйозний, але стабільний — загрози його життю немає. Про це повідомили в німецькій клініці "Шаріте".

У клініці також повідомили про "певне поліпшення" симптомів. 

Відео дня

Передбачати можливі наслідки отруєння для здоров'я Навального поки неможливо.

Читайте такожРеакція Заходу на отруєння Навального буде ще серйознішою, ніж у випадку зі Скрипалями - російський політолог

Отруєння Навального: що відомо

20 серпня Навальний повертався до Москви з Томська, в польоті йому стало зле, літак екстрено сів в Омську. Навального госпіталізували.

Його прес-секретар Кіра Ярмиш заявила, що у Навального «токсичне отруєння».

Через два дні Навального евакуювали з Омська до берлінської клініки Charite. Ця медустанова перебуває під цілодобовою охороною поліції.

24 серпня фахівці Charite заявили, що медичні дослідження свідчать про отруєння Навального. За їх словами, клінічні дослідження свідчать про інтоксикацію організму субстанцією з групи інгібіторів холінестерази. Вплив отруйної речовини на організм підтверджено декількома незалежними лабораторними дослідженнями. За оцінкою лікарів, стан Навального, який перебуває в штучній комі, залишається серйозним, але небезпеки летального результату немає.