Протести у Мінську / REUTERS

Білоруські силовики пригрозили водіям, які протестують проти фальсифікації результатів виборів президента, вилученням їх транспорту.

Про це заявили в Слідчому комітеті республіки, пише TUT.by.

Зокрема, вилучати намір ті автомобілі, які блокують рух транспорту.

Відео дня

Читайте також"Лежать штабелями": у мережі показали переповнене відділення міліції Мінська поісля протестів (відео)

"Автомобілі, які використовуються для блокування транспорту, є знаряддями злочину і служать засобом для встановлення фактичних обставин у кримінальній справі, в зв'язку з чим будуть вилучатися у власників і визнаватися речовими доказами", - йдеться в повідомленні.

Протести в Білорусі: що відбувається

  • 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори.
  • Пізніше в ЦВК оприлюднили попередні результати виборів. Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тихановську - 9,9%, за Анну Канопацьку - 1,68%, за Сергія Черечня - 1,13%, за Андрія Дмитрієва - 1,04%, проти всіх - 6,02%.
  • 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, потім сталися сутички з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестуючих гумовими кулями.
  • У понеділок увечері 10 серпня протести поновилися. Силовики в Мінську відкрили вогонь по протестуючих. У МВС Білорусі підтвердили загибель одного з демонстрантів.