Росія в ПАРЄ - стало відомо про мільйонні борги РФ Раді Європи / фото flickr.com/parliamentaryassembly

Російська Федерація заборгувала майже 9 мільйонів євро, які мала сплатити до бюджету Ради Європи.

Як повідомляє Постійне представництво України при Раді Європи, про це в РЄ заявив постійний представник України Борис Тарасюк.

Читайте такожРосія надала Сноудену безстроковий дозвіл на проживання - росЗМІ

Відео дня

"Російська Федерація заборгувала майже 9 млн євро до бюджету Ради Європи", - заявив посол.

Зокрема, дипломат зазначив, що така сума коштів приблизно дорівнює дворічним внескам України.

"Це питання є принциповим і виходить за межі лише фінансового аспекту. Адже одним з основних зобов’язань держави-члена є вчасна сплата внесків до бюджету будь-якої міжнародної організації", - сказав Тарасюк.

Він додав, що "РФ фінансовим шантажом домоглася виконання Радою Європи всіх своїх цинічних вимог, натомість продовжує ігнорувати виконання взятих на себе зобов’язань".

Росія у ПАРЄ: що відомо

  • У квітні 2014 року ПАРЄ позбавила російську делегацію права голосу і виключила її представників з усіх керівних органів асамблеї у зв'язку з анексією Криму.
  • У зв'язку з цим Росія не платила внески до Ради Європи з червня 2017 року. Такі дії Росії чимало членів ПАРЄ і політики назвали шантажем.
  • 25 червня 2019 року ПАРЄ прийняла резолюцію, якою скасувала чинний механізм запровадження санкцій проти делегацій.
  • 26 червня в Асамблеї підтримали резолюцію про затвердження повноважень делегації РФ без запровадження будь-яких санкцій. Це дозволило Росії повернутися до сесійної зали Асамблеї і вона відновила сплату внесків.