Уламки збитого над Донбасом MH17 / REUTERS

Суд по катастрофі MH17, що проходить у Нідерландах, має намір долучити до справи інтерв'ю колишнього командира збройних загонів проросійських сепаратистів на Донбасі Ігоря Гіркіна українському журналісту Дмитру Гордону.

Читайте такожЖоден із чотирьох підозрюваних у справі MH17 знову не з'явився на суд у Нідерландах - суддя

Про це повідомляє "Німецька хвиля". "Суддя-голова Хендрік Стинхейс сказав, що до матеріалів буде залучено і недавнє гучне інтерв'ю Гіркіна", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Нагадаємо, мова йде про інтерв'ю, яке було оприлюднене головним редактором видання "Гордон" 18 травня. Серед іншого, під час інтерв'ю Гіркін визнав "непряму відповідальність за цю катастрофу і не виключив того, що у майбутньому може постати перед міжнародним судом. У той же час він наполягав, що підконтрольне йому "ополчення" літак не збивало, а сам він не сумнівається в причетності України до цієї трагедії. Такі твердження в цілому співпадають з офіційною позицією російської влади щодо катастрофи MH17.

Як повідомляв УНІАН, в Офісі генпрокурора України заявили, що долучать інтерв'ю з Гіркіним до матеріалів розслідування про контроль і поставки зброї незаконним збройним формуванням з боку Російської Федерації.

22 травня заступник голови МВС Антон Геращенко також заявив, що Національна поліція за погодженням з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим буде доповнювати підозру у вбивстві українців колишнім главою донецьких бойовиків Ігорем Гіркіним.