У Мінську знову затримують супротивників Лукашенка / TUT.by

У Мінську противники режиму Олександра Лукашенка вийшли на традиційні недільні акції протесту. Учасників мітингів у центрі міста затримують силовики.

Читайте такожБілорусь заявила про введення санкцій проти ЄС

Про це повідомляє TUT.by. Зазначається, що від самого ранку в Мінськ почали стягувати техніку і силовиків. Вдень в центрі міста були закриті станції метро - "Площа Леніна", «Жовтнева», «площа Перемоги», «Неміга», «Фрунзенська» і "Молодіжна".

З різних районів Мінська надійшли повідомлення про перебої в роботі мобільного інтернету.

Протестний рух у Білорусі анонсував на сьогодні марш за звільнення політв'язнів режиму Лукашенка. У Мінську збір протестувальників був орієнтовно намічений на 14: 00, в районі стели «Мінськ — місто-герой». Учасників закликали взяти з собою портрети політв'язнів і плакати з вимогою звільнити всіх заручників режиму.

За інформацією TUT.by, до другої години в район стели стягнули силовиків і техніку. Автозаки стоять з обох сторін проспекту біля готелю "Ювілейний". Також між готелем і стелою стоять два водомети.

Проте люди почали збиратися біля готелю "Планета". ОМОН почав затримувати протестувальників біля готелю "Ювілейноий" і біля Будинку профспілок. Попри перші затримання, люди стягуються до центру міста.

Вибори і протести в Білорусі: хроніка подій

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Тихановську - 10,1%.
  • Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично вмотивовані справи проти опозиціонерів.
  • В Євросоюзі не визнали результати виборів і вирішили ввести санкції проти білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти незгодних.
  • 23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка.