У Німеччині прокоментували удари по аеродромах у РФ \  фото REUTERS

Україна має право захищати себе не лише на своїй території.

Про це сказав речник федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт, Коментуючи нещодавні вибухи на аеродромах у РФ Росії, передає Bild. Гебештрайт при цьому нагадав, що Україна зазнає атак з боку Росії вже понад дев'ять місяців.

"Україна має право на самооборону, яке випливає зі ст. 51 Статуту ООН. Україна не зобов'язана обмежувати оборонні зусилля власною територією", – пояснив він.

Відео дня

Вибухи на військових об'єктах в РФ

5 грудня в РФ повідомили про атаки на аеродром в Дягілєво Рязанської області. Там вибухнув бензовоз, загинуло троє людей, пошкоджено літак.

В той же день, ймовірно, дрон атакував авіабазу в Енгельсі Саратовської області. Там нібито були пошкоджені два стратегічні бомбардувальники Ту-95, двоє військових поранені.

Обидва об'єкти знаходяться в 700 км від кордону з Україною.

У ніч на 6 грудня в Брянській області, як повідомляли російські пабліки, безпілотники атакували комбінат "Слава", розташований в 80 км від кордону з Україною. Вони, як повідомлялося, впали і вибухнули в 3 м від дизельних резервуарів.

А в Курську в цей же день сталася пожежа на аеродромі. В результаті атаки безпілотника в районі Курського аеродрому загорівся нафтонакопичувач.

Росія звинуватила в ударах Україну. Україна не підтверджувала причетності до вибухів.

Вас також можуть зацікавити новини: