Суд Києва наклав арешт на майно колишнього очільника київської міліції Валерія Коряка, який є фігурантом у кримінальній справі про побиття студентів 30 листопада 2013 року / ombudsman.gov.ua

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні колегія Апеляційного суду Києва залишила в силі ухвалу Печерського районного суду про арешт зброї, що належить Коряку.

Також суд задовольнив клопотання прокурора, наклавши арешт і на інше майно Коряка – колекцію годинників із дорогоцінних металів, готівкові кошти в сумі 40 тис. євро та 10 тис. доларів.

Крім того, арешт накладено й на дорогоцінні колекційні та рідкісні монети, що, як і зброя, були вилучені під час обшуку влітку цього року у квартирі колишньої дружини Коряка Олени Ширякової в Києві.

Відео дня

Читайте такожСиловики показали повний звіт щодо розслідування злочинів проти Майдану (відео, інфографіка)

Слід зазначити, що суд не взяв до уваги аргументи адвокатів Коряка та його колишньої дружини про те, що оскільки вони були розлучені ще до оголошення Коряка в розшук, то все майно у квартирі належить Ширяковій, зокрема, й годинники чоловіка, які там були вилучені.

Те, що Коряк після розлучення з дружиною зареєструвався в Сімферополі, суд не визнав доказом того, що вони не проживають разом і не мають спільного майна.

Натомість суд, з огляду на прийняте рішення, узяв до уваги аргументи прокуратури про те, що попри розлучення, вилучені коштовності і зброя належать саме Коряку, а не його колишній дружині.