Учора в Луганській області затримали двох контрабандистів, один з яких ніс із Росії в Україну цукор, а інший віз у зворотному напрямку мед.

Як повідомили УНІАН у Відділі з питань взаємодії із ЗМІ та зв’язків з громадськістю Державної прикордонної служби України, 18-річного українця з мішком на плечах на замерзлій річці Велика Кам’янка перепинив наряд відділу «Краснодон». Перед цим порушник переніс на український берег ще 4 мішки із солодким піском російського виробництва. 250 кілограмів цукру вилучили та передали в митницю.

Близько 22.00 години патруль відділу «Мілове» зупинив 34-річного жителя однойменного населеного пункту, який йшов у сусідню державу та тягнув за собою чималі санчата, на яких було 6 пластмасових контейнерів із 180 кілограмами меду та мішок із 20-ма кілограмами воску, які також передали в митницю.

Відео дня

Обом контрабандистам доведеться відповідати за спробу незаконного перетинання держаного кодону. Міру відповідальності визначатимуть судові органи. До речі, це вже четверта, припинена прикордонниками спроба переправлення до Росії українського меду за останні 2 тижні.