Міська рада Севастополя затвердила запропоновану виконавчою владою міста регіональну програму модернізації комунальної теплоенергетики на 2009-2012 роки.

Як передає кореспондент УНІАН, програма передбачає помірну децентралізацію існуючої системи централізованого теплопостачання і застосування сучасних енерго- і ресурсозберігаючих технологій. Крім того, вона припускає розукрупнення частини районних котелень, монтаж квартальних котелень, будівництво міні-котелень для будівель соціальної сфери в житлових будинках з найгіршими характеристиками теплопостачання, газифікацію вугільних і мазутних котелень, заміну котлів застарілої модифікації, капітальний ремонт теплових мереж, застосування альтернативних джерел теплопостачання, а також теплоізоляцію будівель.

Як говориться в рішенні сесії, програма затверджена «з метою підвищення ефективності і надійності функціонування міської системи централізованого теплопостачання, відповідно до доручень міськради на підставі законів про місцеве самоврядування і житлово-комунальні послуги і теплопостачання». Міськрада також доручила постійним комісіям при формуванні бюджету і програми соціально-економічного розвитку враховувати кошти на виконання заходів цієї програми, виходячи з реальних фінансових можливостей бюджету.

Відео дня

Голова Севастопольської міської ради Валерій САРАТОВ вважає, що ця програма має докорінно змінити ситуацію із забезпеченням севастопольців теплом.

«За великим рахунком, це програма децентралізації системи теплопостачання в місті, яка дозволяє ввести в першу чергу автономне опалювання лікарень, дитячих садків і шкіл, щоб вони не залежали від центрального теплопостачання, і з початком холодів не були без тепла», - сказав він.

На думку В.САРАТОВА, «у програмі вперше серйозно порушено питання про економічність і ефективність використання теплових насосів для подачі тепла, визначено завдання утеплення фасадів будинків, оскільки в будинках, побудованих у період існування Радянського Союзу, близько 40% тепла йде через стіни».