Берегівська районна рада Закарпатської області задовольнила протест Берегівського міжрайонного прокурора та скасувала своє рішення щодо виконання під час відкриття своїх сесій Угорського національного гімну.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Народного руху України, про це йдеться у відповіді прокуратури Закарпатської області, яке надійшло на адресу голови НРУ, народного депутата України Бориса ТАРАСЮКА.

Прес-служба нагадує, що у червні ц.р. Берегівська районна рада вирішила розпочинати свої засідання з виконання Державного гімну України та національного гімну Угорської Республіки.

Відео дня

Реагуючи на такі дії, Б.ТАРАСЮК направив депутатське звернення Генеральному прокурору Віктору ПШОНЦІ, в якому вимагав внести протест на зазначене рішення райради. Депутата зауважив, що «у даному випадку мова йде про використання на офіційному рівні в роботі органу місцевого самоврядування поряд з державною символікою України національної символіки іншої держави, чим фактично штучно провокується проблема сепаратизму». «Це рішення районної ради суперечить Конституції України та законам України і є провокаційним за своїм змістом», – наголосив Б.ТАРАСЮК.

Коментуючи результати розгляду депутатського звернення, Б.ТАРАСЮК зазначив, що «такі відверто сепаратистські дії у Закарпатській області непоодинокі». За його словами, варто згадати й проблему штучного питання «русинства», стосовно якої він неодноразово звертався до Генеральної прокуратури та Служби безпеки України. «Такі дії несуть серйозну загрозу національним інтересам України, у зв’язку з чим я уважно відстежуватиму ситуацію з проявами сепаратизму у Закарпатській області», - підсумував парламентарій.