Лікарі-дієтологи виявили найбільш поширені переконання про дієту / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Дієтологи спростували 5 популярних "правил" про харчування - від небезпеки пізнього прийому їжі до користі "натурального" цукру, пише Daily Mail.

Зазначається, що спростоване - лише мала частина з тих міфів, якими нас "годували" протягом багатьох років, змушуючи повірити, що вони є ключем до оптимального здоров'я.

Але все більше даних свідчать про те, що насправді здорове харчування набагато простіше: воно складається з балансу всіх груп продуктів харчування, з невеликою кількістю цукру та шкідливих продуктів, а також з великою кількістю фруктів та овочів.

Відео дня

Лікарі-дієтологи виявили найбільш поширені переконання про дієту, які є абсолютно помилковими:

"Натуральний" цукор корисніше за столовий. Мед і кленовий сироп можуть мати антиоксидантні, протимікробні та протизапальні властивості. Але як саме це впливає на наше здоров'я, залишається невідомим. Однак було доведено, що "натуральний" цукор має ту ж калорійність, що і столовий, і практично ідентично впливають на нашу кров. Дієтолог Алісса Пачеко зазначила, що тіло перетравлює і розглядає всі ці продукти як цукор. Надмірне споживання цукру в будь-якому вигляді шкідливо та може підвищити ризик збільшення ваги, що призводить до діабету, серцево-судинних захворювань, раку, порушень обміну речовин, депресії та когнітивних порушень.

Морська сіль володіє "цілющими" властивостями. Морська сіль, гімалайська сіль і кухонна сіль-це, зрештою, сіль, що містить приблизно 40% натрію, сполуки, яка впливає на артеріальний тиск. Морська сіль піддається мінімальній обробці і може містити невелику кількість магнію, кальцію і калію. З іншого боку, кухонна сіль обробляється для видалення домішок і зазвичай містить йод для здоров'я щитовидної залози. Але поки ваша дієта добре збалансована, немає необхідності отримувати мінерали з морської солі, відзначають дієтологи.

Їжте не більше двох яєць на день. Ще одна помилкова думка полягає в тому, що яйця шкідливі для здоров'я і підвищують рівень холестерину. Але вчені заявили, що зв'язку немає. Дослідження показують, що холестерин в яйцях не підвищує його рівень у крові. У дослідженні 2020 року група США, очолювана гарвардським дослідником, не виявила зв'язку між споживанням яєць та ризиком серцево-судинних захворювань.

Нічого не їжте після 18:00. Як зазначила дієтолог Кеті Шиммельпфеннінг, у нашому організмі немає внутрішнього годинника, який кричить клітинам: "Зараз 18:00". За її словами, енергія залишається енергією, незалежно від того, коли вона споживається.  Наприклад, людям, які тренуються в кінці дня, потрібно щось з'їсти після тренування для відновлення і росту м'язів. І людям, які працюють у нічну зміну, доведеться їсти, поки вони не сплять. Дослідження показали, що не те, коли ви їсте, потенційно призводить до збільшення ваги, а те, що ви їсте.

Пропускайте сніданок і пийте каву, щоб уникнути ожиріння.  Більшість з нас покладаються на ранкову каву. Але це не замінник їжі і не замінник сніданку. Хоча чашка кави може бути багата антиоксидантами, вона містить лише близько п'яти калорій і не містить білків, жирів та вуглеводів. Дієтолог Патрісія Колеса пояснила, що кава містять білки і жири з молока, але вона не зробить вас ситими і енергійними, як звичайний сніданок. Дієтологи також попереджають, що кава кисла і тому шкідлива для шлунка натщесерце.

Нагадаємо, раніше невролог назвав 5 спецій, які слід додавати в свою каву кожен день.

Вас також можуть зацікавити новини: