Чи можна ходити до церкви, коли починаються місячні - відповідь / фото ua.depositphotos.com

Чи можна до церкви з місячними? Напевно кожна віруюча чула або сама задавалася таким питанням, адже існує багато різних думок і помилок на цей рахунок. УНІАН розібрався і готовий поділитися.

Чому не можна з місячними до церкви - причини заборони

Існує думка, що жінці під час місячних не можна ходити до церкви, ставити свічки, причащатися, відвідувати хрестини і похорон. Така заборона заснована на Писанні Старого Завіту, в якому говориться, що під час менструації жінка вважалася "нечистою" і всі, хто до неї торкався, теж ставали "нечистими".

Чи можна ставити свічки в церкві під час місячних - розвінчуємо міф

Сучасна церква закликає не надавати значення обмеженням і вимогам Писань Старого Завіту. Священики нагадують, що в Новому Завіті Ісус Христос своїми вчинками змінив деякі старозавітні норми.

Відео дня

Прикладом служить випадок, коли Ісус торкався мертвих і воскрешав їх. Крім того, він підтримав жінку, яка "страждала кровотечею". Вона торкнулася його одягу в надії на зцілення. Якщо жінка з менструацією змогла доторкнутися до одягу Сина Божого і бути зціленою, то чому вона не може увійти до церкви під час місячних?

Отже, чи можна при місячних ходити до церкви і ставити свічки? Звичайно, так. Жіночий організм створений Богом, тому не може бути "нечистим" через такі фізіологічні процеси як місячні. Також в сучасній церкві не існує заборон на відвідування в критичні дні хрестин, похорону або причастя.

Запам'ятай, нічого страшного і ганебного немає в тому, що ти сходила до церкви з місячними.

Раніше УНІАН розповідав, що не можна класти в труну покійний.

Вас також можуть зацікавити новини: