Фермери виростили кавуни на Прикарпатті і здивували всіх / колаж УНІАН, скріншоти

Фермери-переселенці з Харківської області вирощують кавуни на Прикарпатті. У їхній успіх багато хто не вірив, йдеться у сюжеті ТСН.

Зазначається, що у Харківській області у сім'ї фермерів Федосієнків були сотні гектарів сільськогосподарських полів, але у перші дні широкомасштабного вторгнення РФ вони змушені були залишити все і перебратися подалі від лінії фронту. Оселилися на Прикарпатті, пригледіли шматок землі, і змогли зробити те, що здивувало всіх.

"Ми не розуміємо, чому до нас приїхали журналісти, що ми зробили такого незвичайного? Ніби ми перші в Україні посадили кавуни, - здивувалася Інна Федосієнко. - Ми знаємо, як це зробити. Так, тут набагато складніше технологія (вирощування - УНІАН), ніж у Харківській області або у Херсонській. Тут потрібно заморочитися".

Фермери діляться, що секрет їхній простий - правильно вибране насіння і власноруч створений мікроклімат, який люблять кавуни. Для того, щоб кавуни не задували вітри, по периметру їх обсадили кукурудзою.

"Смачний кавун буде скрізь, якщо ти взяв і посадив нормальне насіння. Дійсно, є несмачні сорти. Кавун може мати гарний товарний вигляд, але на смак бути ніяким. А може бути рожевим, але дуже солодким", - додала фермер.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці липня українські виробники почали відвантаження перших великих партій кавунів за ціною в межах 18-27 грн/кг, що в середньому на 59% дорожче, ніж на перші партії цих баштанних в минулому році.

Вас також можуть зацікавити новини: