Цей пиріг вийде у будь-кого  / фото ua.depositphotos.com

Рецепти кавових тортів дуже поширені в кулінарних книгах та в Інтернеті. Засновниця Candy's Cupcakes Кендіс Банністер розкрила рецепт швидкої та простої версії цього десерту.

"Це ідеальний рецепт для тих, хто шукає смачне частування після обіду, і навіть краще, коли насолоджується чашкою кави! Використання кавових гранул робить рецепт дуже простим для виконання, і ви також можете експериментувати зі смаками торта, додаючи до суміші інші інгредієнти, такі як волоські горіхи або кориця", - сказала вона Express.co.uk.

Цей пиріг можна приготувати за 30 хвилин. Для цього вам знадобляться:

Відео дня
  • борошно, що саме підіймається (з розпушувачем) - 200 г;
  • цукор - 150 г;
  • розм'якшене несолоне вершкове масло - 150 г;
  • яйця - 3 шт.;
  • розчинна кава - 2 ст. л. розчинені у 2 ст.л. гарячої води.

Для приготування глазурі треба буде взяти 200 г цукрової пудри, 100 г несолоного вершкового масла і одну столову ложку гранул розчинної кави розчинити в одній столовій ложці гарячої води.

Розігрійте духовку до 180°С, змастіть круглу форму для випічки та застеліть пергаментом.

У великій мисці змішайте розм’якшене вершкове масло та цукор до легкої та пишної маси. Тим часом закип’ятіть чайник і приготуйте розчинну кавову суміш. Поки вона охолоджується, вбийте по одну яйця у масло і добре збийте. Далі треба влити каву та ванільний екстракт (за бажанням).

Поступово додавайте борошно, що самостійно піднімається, доки тісто не стане гладким. Також можна всипати звичайне борошно й додати 1 ч.л. розпушувача. Переливаємо тісто у форму для випічки з випікаємо 25-30 хвилин.

Після приготування дайте пирогу охолонути у формі протягом 10 хвилин, а потім перемістіть його на решітку для повного охолодження. Для чого це треба робити на решітці? Так у повітря буде доступ до низу випічки.

Переходимо до глазурі. Змішайте розм’якшене вершкове масло та цукрову пудру до однорідності. Далі влийте туди розчинну каву і перемішайте. Змащувати кремом потрібно, коли пиріг повністю охолоне. За бажанням можна посипати зверху посипте волоськими горіхами або іншими смачними їстівними прикрасами.

Інші рецепти від кухарів

Джеймі Олівер поділився рецептом простого яблучного пирога-крамбла, який можна миттєво приготувати вдома. 

Крім того, Олівер вирішив запропонувати ідеальний шоколадний десерт для Великодня.

Вас також можуть зацікавити новини: