Імбир славиться корисними властивостями / фото pixabay

Імбир - популярний інгредієнт на багатьох кухнях також відомий своїм застосуванням у народній медицині, пише studyfinds.org. Але чи мають висновки про користь імбиру для здоров'я реальну основу?

Імбир - цілющі властивості

Хоча корисні властивості імбиру все ще вивчаються, вчені вже виділяють наступні:

Пригнічує нудоту. Імбир має давню репутацію засобу, який пригнічує нудоту, особливо під час вагітності. Дослідження показують, що імбир може значно полегшити токсикоз. Безпечний для майбутніх мам, імбир пропонує природну альтернативу для боротьби з цим неприємним симптомом.

Відео дня

Полегшує запалення. Хронічне запалення є попередником численних проблем зі здоров'ям, включаючи деякі види раку та діабет. Імбир містить такі сполуки, як 6-гінгерол, відомий своїми протизапальними та антиоксидантними властивостями.

Полегшує біль у м'язах. Протизапальні властивості імбиру можуть полегшити біль у м'язах та суглобах. Дослідження показують, що екстракт імбиру може зменшити біль у колінах та покращити симптоми артриту з мінімальними побічними ефектами.

Сприяє втраті ваги. Роль імбиру в контролі ваги все ще досліджується. Але деякі висновки вчених говорять про те, що імбир може допомогти знизити масу тіла і поліпшити такі фактори, як резистентність до інсуліну. Це також може сприяти відчуттю ситості.

Полегшує мігрень. Ранні дослідження показують багатообіцяючі результати: імбир потенційно підвищує ефективність стандартних ліків від мігрені.

Покращує травлення. Вважається, що імбир, який історично використовується для поліпшення травлення, прискорює спорожнення шлунка. Це може принести користь людям з проблемами травлення.

Як відомо, імбир можна вживати у різних формах: як прянощі, добавки, для приготування чаїв і настоянок. Хоча у цілому це безпечно, надмірне споживання може призвести до легких побічних ефектів, таких як печія.

Раніше ми писали, що буде з вашим тілом, якщо почнете пити чай з лимоном і імбиром кожен день.

Вас також можуть зацікавити новини: