"Червоний оксамит" вже давно є одним з класичних десертів, однак не всі наважуються його приготувати у домашніх умовах. Відомий кулінар Мері Беррі поділилась простим рецептом цього торту, який легко буде повторити на своїй кухні.
Як пише Еxpress, цього десерта вистачить, щоб пригостити одразу вісьмох гостей. Для приготування яскравих оксамитових коржів знадобляться:
- борошно - 250 г;
- какао-порошок - 1 ст.л.;
- розпушувач - 2 ч.л.;
- сода - 1 ч.л.;
- цукор - 250 г;
- пахта - 200 мл;
- соняшникова олія - 150 мл;
- ванільний екстракт - 2 ч.л.;
- червоний харчовий барвник - 1 ст.л.;
- яйця - 2 шт.;
- білий шоколадний трюфель - 8 шт.
За рецептом Мері Беррі потрібно буде приготувати масляну глазур для змащування та прикрашання торта. Для нього знадбляться такі інгредієнти:
- вершкове масло - 250 г;
- ванільний екстракт - 2 ч.л.;
- цукрова пудра - 300 г;
- маскарпоне - 250 г.
Для початку розігрійте духовку до 180C (160C вентилятор/газ чотири). Дві форми 20 см змастіть маслом та застеліть пергаментом.
Змішайте у мисці борошно, какао-порошок, розпушувач, соду та цукор. Окремо збийте пахту, олію, ваніль, харчовий барвник і 100 мл води в глечику. Туди ж вмішайте яйця. Далі треба з'єднати сухі та рідкі інгредієнти до однорідності.
Поділіть тісто між формами, вирівняйте поверхню та випікайте 25-30 хвилин. Охолодіть у формах протягом 10 хвилин, потім виверніть, зніміть папір і залиште повністю охолонути на решітці.
У цей час переходимо до крему. Збийте у мисці м’яке вершкове масло, ваніль та за два підходи вмішайте пудру. Останнім додайте маскарпоне.
Покладіть рифлену насадку в кондитерський мішок і викладіть ложкою приблизно 150 г вершкового крему в мішок.
Тепер збираємо торт. Покладіть один із бісквітів на тарілку для торта і змастіть його третиною крему. Продовжуйте збирати десерт. Обережно вирівняйте крем по боках та зверху.
Кремом, що відклали у мішок, прикрасьте торт. На завершення викладіть шоколадні трюфель.
Що ще смачного можна приготувати
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати смачний брауні на 104 калорії.
Відомий кулінар Мері Беррі придумала, як приготувати три різні види печива з однієї порції тіста, змінюючи начинки. Цей рецепт дуже універсальний, адже його можна змінювати за своїм смаком.
Лауреат нагород шоколатьє та автор кулінарних книг Пол А Янг поділився рецептом свого десерту. Він створив насичений шоколадно-банановий бісквіт з неймовірним ромовим смаком.