Рівень моря внаслідок потепління може піднятися на два метри / snegidhi.com

Міжнародна група вчених дала прогноз найгіршого сценарію глобального потепління, внаслідок якого можуть бути затоплені території, на яких проживає 187 мільйонів осіб. Під загрозою опиняться такі великі міста, як Нью-Йорк і Шанхай.

Про це повідомляє видання Science Alert.

Зазначається, що внаслідок танення льодовиків почнеться міграційна криза, яка може призвести до воєн і інших лих.

Відео дня

Читайте такожЕколог про зміну клімату: ті, хто сьогодні народжується, можуть жити у зовсім іншому світі

Згідно зі сценарієм вчених, протягом наступних 80 років планета нагріється на п'ять градусів Цельсія, при цьому рівень моря підніметься на два метри. Це більш ніж у два рази перевищує оцінки ООН, які передбачають підвищення рівня моря до 2100 року на 97 сантиметрів у тому випадку, якщо викиди вуглецю продовжать рости.

Затоплення прибережних територій призведе до втрати 1,8 мільйона квадратних кілометрів суші, що перевищує площу Франції, Німеччини, Іспанії і Великобританії. При цьому велика частина втрачених земель буде частиною критично важливих регіонів, де виробляються продукти харчування.

Згідно з дослідженням, в цьому випадку понад 2,5 відсотка всього населення Землі будуть змушені переселятися в інші місця. Число кліматичних біженців буде приблизно у 200 разів більше, ніж число прибулих в країни Європейського союзу з Близького Сходу під час міграційної кризи, що почалася у 2015 році. Це призведе до серйозних соціальних потрясінь і воєн.