На кожному із знайдених тіл тварин було по одному ножовому пораненню / УНІАН

У місті Шостка Сумської області поліція розшукує живодера, який викинув на смітник кілька мішків з тілами зарізаних собак та повбивав котів у різних районах міста.

Читайте такожПід Києвом у приватному зоопарку знущалися над тваринами, поліція відкрила провадження (фото)

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації поліції Сумської області, коли до поліції надійшла інформація про виявлення на одному зі сміттєвих майданчиків мішків з мертвими тваринами, за вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група.

Відео дня

«Правоохоронці оглянули місце події та з‘ясували, що у двох із чотирьох мішків знаходяться тіла собак. На кожному з них були по одному ножовому пораненню, що, вочевидь, і стало причиною смерті тварин», – зазначається у повідомленні.

Наразі за даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) КК України, в рамках яких призначено ряд експертних досліджень та ведуться слідчі дії.

«Ми налагодили комунікацію і нині співпрацюємо з волонтерами одного з місцевих товариств із захисту тварин. Закликаємо небайдужих громадян повідомляти до поліції на спецлінію «102» будь-яку інформацію, що допоможе у розшуку зловмисника, аби притягти його до відповідальності та не допустити подібного у подальшому», – наголосив тимчасово виконуючий обов‘язки начальника Шосткинського відділу поліції Сергій Каверсун.

Окрім цього, в поліції Шостки ведеться слідство ще за кількома фактами виявлення загиблими котів: мертві тварини в різних районах міста були знайдені закривавленими, їх тіла також носили явні ознаки насильницької смерті. За даними випадками відкрите ще одне кримінальне провадження, в рамках якого призначені експертні дослідження та ведуться пошуки зловмисника.