На одеських пляжах стало ще небезпечніше  / ілюстрація ua.depositphotos.com

Через теракт на Каховській ГЕС на одеських пляжах стало ще небезпечніше.

У прес-службі Одеської міської ради нагадали, що наразі продовжує діяти наказ військової обласної адміністрації від 16 липня 2022 про встановлення особливого режиму. Йдеться про пересування громадян на окремих територіях регіону, зокрема на узбережжі. 

"Крім того, у зв’язку із підривом та руйнуванням 6 червня дамби, а також машинних відділень Каховської ГЕС, відбувається витік води з Каховського водосховища та підтоплення частини території Херсонської області. Внаслідок цього існує потенційна можливість потрапляння забруднюючих речовин у Чорне море та засмічення акваторії", - заявили у прес-службі.

Також в мерії підкреслюють, що до прийняття окремого рішення про частковий доступ до безпечних ділянок пляжів перебування на узбережжі Чорного моря заборонено.

Фахівці Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу проводять постійний лабораторний моніторинг стану морської води. Поки відхилення від встановлених гранично-допустимих норм не фіксували, але зазначається, що ситуація може змінюватись.

Теракт на Каховській ГЕС - деталі

Як повідомляв УНІАН, через підрив Каховської ГЕС, який 6 червня вчинили російські загарбники, у Дніпро потрапило дуже багато мастила. Також військові попереджають про детонацію мін, які змиває вода з правобережжя та лівобережжя.

Раніше влада обіцяла офіційно дозволити відвідування та купанні на окремих ділянках узбережжя Одеси. Для цього треба було виконати певні умови (натягнути сітку у вводі тощо). Передбачалось, що певні пляжі будуть готові 5 червня, але підготовчий період потім подовжили до 15 червня.